Varustelista

Ohjeita varusteista:

Rinkka: Rinkan tulee olla lapselle sopivan kokoinen. Ylisuurta rinkkaa on hankala kantaa. Kaikki tavarat tulee pakata yhteen rinkkaan, sillä irtonyssäköitä on todella epämukava kantaa ja ne voivat tippua ja hävitä. Vaatteet ja makuupussi kannattaa pakata muovipusseihin tai retkeilykaupoista saataviin kuivapusseihin. Täten ne eivät kastu ja ne on helpompi löytää rinkasta.

Makuupussi: Makuupusseja on moneen lähtöön. Kämppäretkillä pärjää yleensä hieman ohuemmallakin makuupussilla. Kannattaa kuitenkin hankkia hieman lämpimämpi talvimakuupussi, jolla pärjää myös ulkona yövyttäessä.

Makuualusta: Makuualustan tärkein tehtävä on eristää kylmä maa. Hyvä makuupussi ei auta, mikäli makuualusta on kehno.

Yöpuku: Retkellä on mukava nukkua sellaissa kuivissa vaatteissa, joita ei ole käyttänyt päivällä. Yöpuvun kannattaa olla aina pitkähihainen ja lämmin, kesällä voi olla hieman kevyemmällä yöpuvulla. Yöasuna voi toimia esimerkiksi ylimääräinen aluskerrasto, joka toimii tarvittaessa myös vaihtovaatteina.

Puukko: Puukon käyttöä harjoitellaan jo sudenpentujenkin kanssa. Hyvään puukkoon kannattaa panostaa. Puukon kunnosta tulee myös huolehtia ja se pitää teroittaa tarpeeksi usein. Terävä puukko on turvallisempi kuin tylsä puukko. Hyvin huolta pidetty puukko myös kestää pitkään.

Sadevarusteet: Partiolaiset ovat ulkona säällä kuin säällä. Tämän vuoksi sadevarusteet tulee ottaa jokaiselle retkelle mukaan. Sadevarusteisiin kuuluu takin lisäksi housut ja kumisaappaat. Sadeviitta saattaa retkioloissa mennä rikki.

Ruokailuvälineet: Ruokailuvälineiden tulee retkillä olla sellaiset, että ne eivät mene rikki. Kannattaa hankkia kestävät välineet ruokailuun, esimerkiksi pakki tai light my fire ruokailusetti. Ruokailuvälineet tulee pakata kangaspussiin. Siten ruokailuvälineet pysyvät tallessa, eivätkä myöskään pääse homehtumaan. Kankainen astiapyyhekin on kätevä mukana, sillä sillä saa kätevästi kuivattua astiat, jolloin ne eivät kastele kangaskassia kokonaan.

Taskulamppu:  Lamppuna suosittelemme otsalamppua, sillä se on kätevämpi kuin normaali taskulamppu. Se pysyy kokoajan päässä ja on helpompi kulkea. Lamppuun tulee aina olla mukana varaparistot.

Kompassi: On suunnistamiseen ja navigointiin käytetty väline. Tämä on myös kätevä mukana retkillä varsinkin jos on maastosuunnistusta, sillä kompassilla voidaan ottaa suuntaa.

Pääsääntöisesti jokaisen tapahtuman yhteydessä lähetetään myös varustelista joten ihan omin neuvoin ei pakkaamiseen tarvitse ryhtyä.