Varustelista

Ohjeita vaurusteista:

Rinkka: Rinkan tulee olla lapselle sopivan kokoinen. Ylisuurta rinkkaa on hankala kantaa. Kaikki tavarat tulee pakata yhteen rinkaan, sillä irtonyssäköitä on todella epämukava kantaa. Vaatteet kannattaa pakata muovipusseihin tai retkeilykaupoista saataviin kuivapusseihin.

Makuupussi: Makuupusseja on moneen lähtöön. Kämppäretkillä pärjää yleensä kesämakuupussilla. Kannattaa kuitenkin hankkia hieman lämpimämpi talvimakuupussi, jolla pärjää myös ulkona yövyttäessä.

Makuualusta: Makuualustan tärkein tehtävä on eristää kylmä maa. Hyvä makuupussi ei auta, mikäli makuualusta on kehno.

Yöpuku: Retkellä on mukava nukkua sellaissa kuivissa vaatteissa, joita ei ole käyttänyt päivällä. Yöpuvun kannattaa olla aina pitkähihainen ja lämmin, kesällä voi olla hieman kevyemmällä yöpuvulla. Yöasuna voi toimia esimerkiksi ylimääräinen aluskerrasto, joka toimii tarvittaessa myös vaihtovaatteina.

Puukko: Puukon käyttöä harjoitellaan jo sudenpentujenkin kanssa. Hyvään puukkoon kannattaa panostaa. Puukon kunnosta tulee myös huolehtia ja se pitää teroittaa tarpeeksi usein. Terävä puukko on turvallisempi kuin tylsä puukko.

Sadevarusteet: Partiolaiset ovat ulkona säällä kuin säällä. Tämän vuoksi sadevarusteet tulee ottaa jokaiselle retkelle mukaan. Sadevarusteisiin kuuluu takin lisäksi housut ja kumisaappaat.

Ruokailuvälineet: Ruokailuvälineiden tulee retkillä olla sellaiset, että ne eivät mene rikki. Kannattaa hankkia kestävät välineet ruokailuun, esimerkiksi pakki tai light my fire ruokailusetti. Ruokailuvälineet tulee pakata kangaspussiin. Siten ruokailuvälineet pysyvät tallessa, eivätkä myöskään pääse homehtumaan.

Taskulamppu:  Lamppuna suosittelemme otsalamppua, sillä se on kätevämpi kuin normaali taskulamppu. Se pysyy kokoajan päässä ja on helpompi kulkea. Lamppuun tulee aina olla mukana varaparistot.

Kompassi: On suunnistamiseen ja navigointiin käytetty väline.